Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД

Към основното съдържание
Към главното меню
На 30 май 2012 г. изпълнителният директор на ФЛАГ ЕАД - Надя Данкинова и представителят на Европейската инвестиционна банка за България Христос Контогеоргос подписаха Оперативното споразумение за създаване на Фонд за устойчиво градско развитие на София
ФУГРС е вторият фонд за градско развитие, създаден в България по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). В събитието участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството – г-жа Лиляна Павлова, кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” – г-жа Деница Николова, представители на Европейската инвестиционна банка и Фонда за органите на местното самоуправление в България.

виж повече

В изпълнение на ПМС № 155/06.06.2011 г. Министерство на финансите възстанови през декември 2011 г. разходите за лихви и такси, направени от общините през периода октомври – декември 2011 г. по дълг, поет от ФЛАГ.
С това всички разходи за лихви и такси към ФЛАГ за 2011 г. са възстановени на общините.

виж повече

Екипът на фонд ФЛАГ взе участие в Третата национална среща на експертите по програми и проекти от общините, която се състоя между 14 и 16 декември 2011 г. в София
Националната среща на експертите по програми и проекти от общините се организира от 2009 г. по инициатива на „НСОРБ-Актив” и с решение на УС на НСОРБ. На срещата се разгледаха актуални въпроси и проблеми, свързани с текущото изпълнение на Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, обсъдиха се възможни решения за оптимизиране процеса по усвояване на средствата от Структурните и Кохезионния фондове, както и се зададоха насоките за развитие за следващия програмен период 2014-2020 г.

виж повече

На 21 ноември 2011 г. бе подписан нов тригодишен договор за управляваща банка на
"УниКредит Булбанк" е избрана за втори пореден път след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки. Надя Данкинова, изпълнителен директор на Фонд ФЛАГ, коментира при подписването на договора, че „съществуващите и до момента партньорски отношения с банката са гаранция за последователна и едновременно с това гъвкава политика за предоставяне на най-добри решения и достъп до финансови ресурси, необходими за подготовка и изпълнение на проекти по оперативните програми за модернизация на общинската инфраструктура и създаване на модерни и устойчиви местни общности”.

виж повече

В изпълнение на ПМС № 205/2010 г. Министерство на финансите ще възстанови разходите за лихви и такси
В изпълнение на ПМС № 205/2010 г. Министерство на финансите ще възстанови разходите за лихви и такси, направени от общините през периода януари – септември 2010 г. по дълг, поет от ФЛАГ. Лимитите ще бъдат заредени поетапно по сметките на общините до 5 ноември 2010 г.

виж повече

Представители на фонд ФЛАГ взеха участие в Седмата годишна среща на местните власти
Експертите на ФЛАГ проведоха консултации с представители на общини във връзка с предоставяните възможности за кредитиране за изпълнение на проекти по Оперативните програми и Програма за развитие на селските райони. Интерес към финансирането от ФЛАГ проявиха общините Венец, Дългопол, Руен, Тополовград, Маджарово, Кричим, Минерални бани, Алфатар, Сливо поле, Бойница, Бойчиновци, Бобов дол и Стамболово.

виж повече

На 30 април 2010 г. в Залата на Общинския Съвет на Община Ловеч се състоя Кръгла маса на тема „Развитие на фонд ФЛАГ”
Участие в срещата взеха Томислав Дончев –Министър по управление на средствата от ЕС, Екатерина Захариева – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Председател на Съвета на директорите на ФЛАГ, Ивелина Василева – заместник-министър на Министерството на околната среда и водите и заместник-председател на Съвета на директорите на ФЛАГ, Лиляна Павлова – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и член на Съвета на директорите на ФЛАГ, Весела Данева – директор Дирекция „Финанси на реалния сектор” към Министерство на финансите и член на Съвета на директорите на ФЛАГ, Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на НСОРБ, кметове на общини и др.

виж повече

В брой 62 на ДВ от 4.08.2009 г. е обнародвано ПМС 189 от 24 юли 2009 г. за финансово подпомагане на общините за компенсиране напълно или частично на разходите за обслужване на дълга към „ФЛАГ” ЕАД
Съгласно постановлението Министерски съвет предоставя допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в размер до 4 млн. лв. Средствата ще се използват за предоставяне на целеви трансфери на общини с кредитен потенциал, който затруднява достъпа им до кредитен пазар, за покриване на техни разходи, включващи начислени лихви и такси, по обслужване на дълга към ФЛАГ.

виж повече

Специални условия по кредитите за изпълнение на проекти за техническа помощ
Тук ще намерите специалните условия по кредитите за изпълнение на проекти за техническа помощ

виж повече

^

  © 2016,2017 Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)