Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД

Към основното съдържание
Към главното меню
Фонд ФЛАГ участва ХІІІ Годишна среща на местните власти

За поредна година Фонд ФЛАГ участва в най-голямото общинско събитие - ХІІІ Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, състояла се между 1 до 3 октомври в к.к. Албена.


В рамките на съпътстващото Специализирано изложение „Общинско ЕКСПО 2018“, на информационен щанд бе представена дейността на ФОНД ЗА УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ - Фонд за градско развитие за регионите София и Южна България, учреден в партньорство между Фонд ФЛАГ, Фонд за устойчиво градско развитие (ФУГР), Обединена българска банка (ОББ) и Българска консултантска организация (БКО). По време на събитието екипът на ФОНД ЗА УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ се срещна, разговаря и предостави информация и консултации на множество потенциални проектни инициатори, допустими за финансиране чрез финансовия инструмент „Фонд за градско развитие“. Най-голям бе интересът към възможностите за комбинирано финансиране на проекти, развиващи културната и туристическата инфраструктура.


Представители на Фонд за устойчиви градове – г-жа Надя Данкинова (изпълнителен директор Фонд за устойчиво градско развитие и Фонд ФЛАГ), г-н Стоян Ставрев (управител Българска консултантска организация) и г-н Франк Янсен (член на УС на ОББ, Изпълнителен директор Корпоративно банкиране и МСП на ОББ) участваха във втория панел от форума: „Икономическа активност в общините – инвестиции и перспективи за бизнес развитие“, където представиха възможностите за финансиране на устойчиви градски проекти чрез финансов инструмент „Фонд за градско развитие“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.


По време на официалното откриване на Общинско ЕКСПО 2018, като символ на доброто партньорство и изградено доверие между общините и ФЛАГ, с почетен знак на фонда бе отличена община Суворово, с която е сключен договор за кредит № 1000. В своето приветствие към участниците във форума, г-жа Надя Данкинова подчерта, че ФЛАГ е един от най-успешните партньорски проекти на българската държава с местните власти.

 

Видео презентация на Фонд за устойчиви градове може да видите тук.

 


ФОНД ЗА УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ подписа две споразумения с Фонда на фондовете и ще отпусне над 342 млн. лв. кредити с преференциални условия
Обединението на Фонд ФЛАГ, ФУГР, ОББ и БКО ще кредитира проекти за градска среда, енергийна ефективност, туризъм и културно наследство до края на 2023 г.

виж повече

ФЛАГ подписа договор за кредит № 1000
Община Суворово е 206-тата българска община, която се доверява на Фонд ФЛАГ.

виж повече

„Фонд за устойчиви градове“ е избран за фонд за градско развитие за София и за Южна България
Фондът включва Фонд ФЛАГ, Фонд за устойчиво градско развитие, ОББ и Българска консултантска организация и ще разполага с ресурс от над 360 млн. лв. за градско развитие и туризъм

виж повече

ФЛАГ сключи нов договор за управляваща банка
След проведена открита процедура по ЗОП за избор на Управляваща банка на ФЛАГ, на 1 декември 2017 г. Фондът сключи договор с класирания на първо място участник – „УниКредит Булбанк“ АД. Това е четвъртият договор за Управляваща банка, който Фонд ФЛАГ сключва от началото на своята дейност. „УниКредит Булбанк“ АД ще оказва подкрепа и ще съдейства на ФЛАГ при финансирането на общински проекти за периода 2018 - 2022 г.

виж повече

Фонд ФЛАГ с висока оценка и доверие от своите партньори
Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД участва в Годишната среща на местните власти и Специализираното изложение „Общинско ЕКСПО 2017”, организирани от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ)

виж повече

Фонд ФЛАГ взе участие в ХХ-тата Национална среща на финансистите от общините
По време на работните сесии изпълнителният директор на фонд ФЛАГ г-жа Надя Данкинова представи напрупания опит в работата с финансови инструменти чрез дъщерното дружество на ФЛАГ – „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД (ФУГРС), като един от двата фонда за градско развитие в България. Основен акцент в изказването на г-жа Данкинова бяха възможностите на общините във връзка с използването на финансовите инструменти и предизвикателствата пред ФЛАГ за участие като финансов посредник за финансови инструменти в настоящия Програмен период 2014 – 2020 г.

виж повече

ФЛАГ празнува своя 10-годишен юбилей с партньори и приятели
Фонд ФЛАГ отбеляза 10 години от датата на своето създаване с визия за развитие и създаване на нови финансови продукти в подкрепа на местните власти. Със специални награди бяха отличени партньорите на ФЛАГ с най-съществен принос за създаването и развитието на фонда - Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк ЕАД.

виж повече

По повод 10-годишнината от своето създаване ФЛАГ отличи своите най-активни партньори-общини
„Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД удостои с отличия своите най-активни партньори-общини на официална церемония, провела се рамките на XXX-тото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Отличията се връчват по повод 10-годишната дейност на ФЛАГ като дългов инструмент на държавната политика за регионално развитие, осигуряващ навременна финансова помощ за общинските инвестиционни програми.

виж повече

ФЛАГ ще отличи своите най-активни партньори по повод 10 години от създаването си
Съветът на директорите на „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД учреди статут за награда, с която да отличи своите най-активни партньори, във връзка с отбелязването на 10 години от създаването на фонда. Официалната церемония по връчване на наградите, ще се проведе на 23 февруари 2017 г. в рамките на ХХХ-тото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

виж повече

^

  © 2016,2017 Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)