Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД

Към основното съдържание
Към главното меню
ФЛАГ подписа договор за кредит № 1000

Договорът е с община Суворово, която за първи път ползва средства от ФЛАГ. Кредитът е за 331 639 лева за проект финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. на обща стойност 1 167 759.51 лв.

Проектът на Община Суворово е за реконструкция и оборудване на Професионалната гимназия по селско стопанство „Свети Георги Победоносец“ в град Суворово, която e едно от най-старите и утвърдени професионални училища в област Варна. Създадена през 1925 г., гимназията е наследник на Зимното земеделско училище – първото по рода си  професионално училище от този тип в Североизточна България.

Община Суворово е 206-тата българска община, която се доверява на Фонд ФЛАГ. За своята над 10 годишна история Фондът е отпуснал заеми за над 1,1 млрд. лв., с които са финансирани проекти на обща стойност 5,7 млрд. лв.

Устойчив финансов инструмент и надежден партньор на местните власти, ФЛАГ осигури нов финансов ресурс от 100 млн. лв. за подкрепа на общинските проекти от настоящия програмен период 2014 – 2020 г.


„Фонд за устойчиви градове“ е избран за фонд за градско развитие за София и за Южна България
Фондът включва Фонд ФЛАГ, Фонд за устойчиво градско развитие, ОББ и Българска консултантска организация и ще разполага с ресурс от над 360 млн. лв. за градско развитие и туризъм

виж повече

ФЛАГ сключи нов договор за управляваща банка
След проведена открита процедура по ЗОП за избор на Управляваща банка на ФЛАГ, на 1 декември 2017 г. Фондът сключи договор с класирания на първо място участник – „УниКредит Булбанк“ АД. Това е четвъртият договор за Управляваща банка, който Фонд ФЛАГ сключва от началото на своята дейност. „УниКредит Булбанк“ АД ще оказва подкрепа и ще съдейства на ФЛАГ при финансирането на общински проекти за периода 2018 - 2022 г.

виж повече

Фонд ФЛАГ с висока оценка и доверие от своите партньори
Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД участва в Годишната среща на местните власти и Специализираното изложение „Общинско ЕКСПО 2017”, организирани от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ)

виж повече

Фонд ФЛАГ взе участие в ХХ-тата Национална среща на финансистите от общините
По време на работните сесии изпълнителният директор на фонд ФЛАГ г-жа Надя Данкинова представи напрупания опит в работата с финансови инструменти чрез дъщерното дружество на ФЛАГ – „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД (ФУГРС), като един от двата фонда за градско развитие в България. Основен акцент в изказването на г-жа Данкинова бяха възможностите на общините във връзка с използването на финансовите инструменти и предизвикателствата пред ФЛАГ за участие като финансов посредник за финансови инструменти в настоящия Програмен период 2014 – 2020 г.

виж повече

ФЛАГ празнува своя 10-годишен юбилей с партньори и приятели
Фонд ФЛАГ отбеляза 10 години от датата на своето създаване с визия за развитие и създаване на нови финансови продукти в подкрепа на местните власти. Със специални награди бяха отличени партньорите на ФЛАГ с най-съществен принос за създаването и развитието на фонда - Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк ЕАД.

виж повече

По повод 10-годишнината от своето създаване ФЛАГ отличи своите най-активни партньори-общини
„Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД удостои с отличия своите най-активни партньори-общини на официална церемония, провела се рамките на XXX-тото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Отличията се връчват по повод 10-годишната дейност на ФЛАГ като дългов инструмент на държавната политика за регионално развитие, осигуряващ навременна финансова помощ за общинските инвестиционни програми.

виж повече

ФЛАГ ще отличи своите най-активни партньори по повод 10 години от създаването си
Съветът на директорите на „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД учреди статут за награда, с която да отличи своите най-активни партньори, във връзка с отбелязването на 10 години от създаването на фонда. Официалната церемония по връчване на наградите, ще се проведе на 23 февруари 2017 г. в рамките на ХХХ-тото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

виж повече

ФЛАГ отбелязва 10 години от своето създаване
Във връзка с отбелязването на 10 години от създаването си, фонд ФЛАГ ще вземе участие в предстоящото ХХХ-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, което ще се проведе на 23.02.2017 г. В рамките на форума ще бъдат представени резултатите от 10-годишната дейност на фонда и възможностите, през настоящия програмен период 2014 – 2020 г., за бъдещи партньорства и експертна и финансова подкрепа на общините, при изпълнението на инвестиционните им програми и проектите финансирани със средства от Европейския съюз.

виж повече

ФЛАГ подкрепя общински проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
Във връзка с многократно отправяни запитвания от общини за подкрепа на проекти, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОП РЧР), Съветът на директорите на „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД одобри финансирането, включително и чрез револвиращи заеми, на общински проекти, реализирани чрез договори за безвъзмездна финансова помощ от ОПРЧР.

виж повече

^

  © 2016,2017 Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)