За поредна година Фонд ФЛАГ участва в най-голямото общинско събитие - Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), състояла се между 19 и 21 септември в к.к. Албена.

В рамките на съпътстващото Специализирано изложение Общинско Експо 2021 г., на информационен щанд бе представена дейността на ФОНД ФЛАГ и Фонд за устойчиви градове - Фонд за градско развитие за регионите София и Южна България.

Щандът се радваше на огромен интерес от страна на участниците в събитието. Работата на ФЛАГ през годините бе оценена високо от кметовете и представителите на общинските администрации, които благодариха за помощта и успешното сътрудничество досега. Представителите на общините заявиха своя интерес за партньорство с ФЛАГ и през предстоящия програмен период, като бяха дискутирани и възможностите за структуриране на нови финансови инструменти и продукти в подкрепа на инвестиционните програми на местните власти.

В рамките на проведения по време на събитието форум „Партньорства за развитие и инвестиции“ бяха обсъдени темите как местната власт да подпомогне бизнеса в преодоляването на кризата, как най-умно да бъдат инвестирани средствата от европейската солидарност и Плана за възстановяване и развитие.  В рамките на тази дискусия се очерта и важната роля на ФЛАГ като финансов инстумент и партньор на общините  за  гарантиране ефикасното инвестиране на всяко евро от европейската солидарност.

Форумът  „Зелени решения и иновации за обновяване на средата“ бе част от Конференцията за бъдещето на Европа - цялостния процес по преосмисляне на бъдещето на Европейския съюз като общност на независими държави, стартирала през юни 2021г.

Зелената сделка е една от най-мащабните политики на ЕС, не само защото е свързана с извеждането на проблемите по опазването на околната среда на преден план, но и защото изисква дълбоко преосмисляне и цялостна трансформация на всички обществени сфери. ФЛАГ активно участва и продължава своите политики за привличане на средства и създаване на възможности за успешни инвестиции на общините в контекста на зелените решения и устойчивото обновяване на средата в която живеем.