Над 2 хиляди души от Мъглиж, Ягода, Стара Загора, както и от цялата страна присъстваха на официалното откриване на обновената баня в с. Ягода на 22 август 2022 г. Възстановената двуетажна сграда, изградена през 1926 г. по проект на прочутия старозагорски архитект Христо Димов по подобие на баните в Карлови Вари, ще предостави на своите посетители както банска услуга с минерална вода, така и процедури с мануални терапии.

За реализацията на проекта Община Мъглиж ползва заем от Фонд ФЛАГ в размер на 1.9 млн. лв., предоставен в рамките на Българската инвестиционна и координационна платформа. Общият бюджет на проекта е 2.13 млн. лв., от които 225 000 лв. са отпуснати от МРРБ през 2019 г.  за основен ремонт на покрива на сградата.

Основни дейности по проекта са извършване на СМР дейности за консервационна реставрация на фасадите на сградата, реставрация на всички елементи чрез подмяна по съществуващ образец и консервация на всички елементи под наблюдението на реставратор, подмяна на инсталациите, вертикалната планировка и благоустрояването около сградата с възстановяване на подходи и настилки.

От 1 октомври минералната баня ще заработи с клиенти и пациенти със заболявания. Водата извира с температура от 54 градуса по Целзий и е подходяща за лечение на болести на опорно-двигателния апарат, за лечение на неврологични заболявания и за кожни заболявания.

Това е пореден проект на Община Мъглиж, реализиран с финансиране от Българската инвестиционна и координационна платформа с ЕИБ. Общината ползва кредит в размер на 624 229 лв. за изграждане и инсталиране на климатична отоплителна система и изграждане на фотоволтаична централа на покрива на  сградата на община Мъглиж. Както и  фотоволтаични 30 KW системи на покрива на сградата към спортния комплекс на гр. Мъглиж, на покрива на детска градина „Камбанка” в гр. Мъглиж и на покрива на Народно читалище „Просвета – 1929” в с. Юлиево". Община Мъглиж е ползвала кредит в размер на 389 235 лв. за  изграждане на предпазни огради с цел намаляване на пътнотранспортни произшествия.