Фонд ФЛАГ взе участие в най-голямото общинско събитие - Заключителната конференция за общински мандат 2019 – 2023, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Събитието се проведе от 19 до 21 юни 2023 г. в к. к. „Пампорово“.

Като част от съпътстващото Специализирано изложение „Общинско експо“, Фондът представи своите дейности, възможностите за финансиране на инвестиционни проекти и оказване на техническа подкрепа на местните власти за проекти за зеления преход.

Основен акцент на представянето на фонда е проект FLAG-FICET, който стартира в края на 2022 г. и има за цел да разработи и популяризира иновативен финансов инструмент в рамките на Фонд ФЛАГ за подкрепа на общинските инвестиции в чиста енергия чрез сътрудничество и консултации с широк брой заинтересовани страни.

Именно в директния контакт с представители на общините и на бизнеса, екипът на ФЛАГ получи висока оценка за поредна година за усилията си да бъде лоялен партньор по пътя в осъществяването на устойчиви проекти.

В събитието тази година се включиха Президентът Румен Радев, Министър-председателят акад. Николай Денков, представители на централната власт и международни партньори на НСОРБ.

Програмата на разискванията бе основно свързана с оценка на успехите, препятствията и поуките за местната власт и поглед към новите предизвикателства във времена на глобална трансформация.